Bevers

Hallo! Ik ben Stuiter en ik woon in het dorp Hotsjietonia. Daar doe ik samen met de andere bewoners allemaal leuke dingen. Bij Scouting doe je ook leuke dingen met elkaar en als je 5 tot 7 jaar bent, heet je een bever. Je speelt dan ook in het dorp Hotsjietonia. Vind jij het leuk om een keer bij Scouting te komen kijken?

Bevers bij Scouting

foto rongiling linear arnhem 4

Alle bevers in Nederland zijn lid van Scouting Nederland. Scouting is een Engels woord en betekent ‘verkennen’ of ‘ontdekken’. Er zijn heel veel kinderen lid van Scouting in veel verschillende landen. Ook in andere landen zitten kinderen op Scouting. Scouting is dus voor iedereen, hoe oud je ook bent en waar je ook woont. In Nederland zitten er wel meer dan 100.000 jongens en meisjes op Scouting.

Jij bent een bever, maar niet iedere scout heet zo. Er zijn ook welpen, scouts, explorers en roverscouts. Zij zijn ouder dan jij en spelen op het land, op het water of in de lucht. Als jij 7 jaar bent, vlieg je over naar de welpen.

Als je op Scouting zit, doe je allemaal leuke dingen. Aan het woord SCOUTS kun je zien wat allemaal bij Scouting hoort.
De S is van Samen, want bevers vinden anderen belangrijk.
De C is van Code, want Scouting is bijzonder en heeft mooie tradities.
De O is van Outdoor, dat betekent buiten. Bij de bevers ga je vaak buiten op avontuur in de natuur.
De U is van Uitdaging, want bij Scouting leer je van de dingen die je doet.
De T is van Team, want bevers spelen met elkaar en zijn trots op elkaar.
De S is van Spel, want spelen en creatief zijn vinden bevers leuk.

076 DSC 8293

Scoutfit

Als je lid bent van Scouting, krijg je ook echte Scoutingkleding. Dat heet een Scoutfit. Als je op deze link klikt, opent er een plaatje waarop je kunt zien waar alle tekens op je Scoutfit horen. Naast de blouse kun je ook een trui of een t-shirt dragen. Je kunt alle onderdelen kopen bij de ScoutShop.

Meer weten over de bevers, leuke verhalen lezen over Stuiter en z'n vriendjes of lekker kleuren? Kijk dan in het menu hiernaast.