Scouts

Stoere jongens en meiden van 11 tot en met 14 jaar die actief bezig zijn met een heleboel activiteiten op verschillende niveaus. In kleine groepjes, die patrouilles heten, of met de hele groep bouwen ze samen een pionier object, zetten tochten uit met kaart en kompas, doen een spel of leren knopen.

Ook hakken, zagen en koken staan op het programma van de scouts. Natuurlijk kun je niet alles, daarvoor loopt er goede leiding rond om je dit alles te leren en langzaam wordt dit opgebouwd. Je leert er een hoop zoals samenwerken met de andere scouts, luisteren naar elkaar maar ook gezamenlijk problemen oplossen vooral bij het lopen

of uitzetten van tochten of pionieren. De scouts gaan één keer per jaar op zomerkamp en dat doen ze kamperend waarbij je als patrouille een heleboel zelf moet doen en regelen denk maar eens aan het eten koken voor je eigen patrouille. De scouts dragen het scouting uniform met een stoere scouts cap. Lijkt de scouts je iets kom dan langs op zaterdag middag van 14.00 uur tot 16.30 uur, je bent van harte welkom.