Welpen

Je hebt ze vast wel eens gezien, jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar die rondlopen in een groen shirt, groene pet op en spijkerbroek.
Bij de welpen zit je ingedeeld in 4 groepjes die Nesten heten. De leiding heeft namen als Akela, Rakhja, Tabaque en Chil. Deze namen komen uit het Jungle boek, een verhaal dat je vast wel kent van de Walt Disney film.
Het Jungle Boek is het thema waarin de Welpen spelen, Akela is de leider van een groep wolven, bij de groep wolven lopen jonge wolven rond die welpen heten, een groepje welpen heet weer een nest, nu weet je een beetje waar de namen vandaan komen.

Natuurlijk wil je ook weten wat we allemaal voor leuke dingen doen. Je leert bij ons een heleboel, knopen maken, vlag hijsen, koken, knutselen maar wat nog veel belangrijker is samen dingen doen, samenwerken en samen dingen bespreken over hoe je het één en ander moet gaan doen, luisteren naar elkaar en dingen ontdekken in de natuur.

Natuurlijk spelen we ook een heleboel spelletjes en daar zijn er bij die echt niet makkelijk zijn waar je veel van kan leren. Eén keer per jaar gaan we met de welpen op zomerkamp, gezellig met ze allen een aantal dagen logeren in een groepshuis van een andere scoutinggroep ergens in het land, dit is elk jaar een andere plaats zodat we in het zomerkamp ook weer een heleboel nieuwe uitdagingen hebben om te ontdekken. Als je 11 jaar bent kun je door naar de scouts waar je nog meer nieuwe dingen leert.  Wij hopen U op deze manier voldoende op de hoogte te hebben gesteld. Voor eventuele vragen kunt U bij ons terecht.