Welpen

Welkom in de jungle van Mowgli en Shanti! Samen beleven we bij de welpen spannende avonturen. Houd jij ook van avontuur en wil je graag heel veel leuke activiteiten doen? Ga dan eens kijken bij een Scoutinggroep.

Peter Fortuin fotoJij bent een welp, maar niet iedere scout heet zo. Er zijn ook bevers, scouts, explorers en roverscouts. Dat heet bij Scouting een speltak. Zij zijn ouder dan jij en spelen op het land, op het water of in de lucht. Als jij 11 jaar bent, vlieg je over naar de scouts.

Als je op Scouting zit, doe je allemaal leuke activiteiten. Aan het woord SCOUTS kun je zien wat allemaal bij Scouting hoort.

• De S is van Samen, want welpen vinden anderen belangrijk.
  • De C is van Code, want Scouting is bijzonder en heeft mooie tradities.
  • De O is van Outdoor, dat betekent buiten. Bij de welpen ga je op avontuur, vaak lekker buiten in de natuur.
  • De U is van Uitdaging, want die zoek je bij Scouting op.
  • De T is van Team, want welpen spelen met elkaar en zijn trots op elkaar.
  • De S is van Spel, want spelen en creatief zijn vinden welpen leuk.

Scoutfit voor welpen

Als je lid bent van Scouting, krijg je ook echte Scoutingkleding. Dat heet een Scoutfit. Als je op deze link klikt, opent er een plaatje waarop je kunt zien waar alle tekens op je Scoutfit horen. Naast de blouse kun je ook een trui of een t-shirt dragen. Je kunt alle onderdelen kopen bij de ScoutShop.

002 20150613 MN 8818 1Op kamp

Elk jaar ga je met je hele horde op kamp. Je slaapt met alle welpen een week of een paar dagen in een gebouw. Bijvoorbeeld een boerderij of het clubhuis van een andere Scoutinggroep. Je leert elkaar goed kennen en je kunt andere dingen doen dan bij je eigen clubhuis. Je speelt in de jungle, maar je kunt op kamp ook andere spannende dingen beleven. Je gaat bijvoorbeeld een reis rond de wereld maken, verschillende wezens uit sprookjesfiguren ontmoeten of op zoek naar een piratenschat. Natuurlijk volg je dan spannende speurtochten, zing je 's avonds bij het kampvuur en doe je allerlei spelen. Reken maar dat je een boel lol hebt op kamp!